October 06, 2012

Mati Hidup Semula .. Jangan Tak Percaya!

semalam family sebelah mak myra buat kejutan yg agak mencemaskan ..
anak-anak n cucu-cucu Tok Shahidan ni memamg betoi lerrrr ..
hehe ..
kakak call myra ..


kakak : myra, urgent! makcik rosni meninggal dunia.

myra : haaaa!!? innalillah ..

kakak : u mbil EL kita rushed blk kampung. ayah pun da ambil EL. kami tunggu u. cepat!

myra : *sedih* sebab apa meninggal? tiba-tiba je. kan makcik rosni sihat?

kakak : entahla, akak dapat tau dari makcik C, yg makcik rosni (mangsa) meninggal sebab cabut gigi.

myra : haaa!? *okay nak tergelak jap bila dgr akak ckp camtu* okay i balik sekarang.

myra pun sepantas kilas inform kat team leader n isi form
bila semua dah siap ambil EL untuk esok (supposed to be today)
and guess what??
kakak myra call balik ..


kakak : myra tak jadi balik kampung. makcik rosni hidup balik.

myra : what!? akak u jgn la main-main benda mcm ni. i da isi form bagai da ni.

kakak : serius la. makcik D n husband da pegi rumah makcik rosni. bukan dia meninggal.

myra : ok bye! *since time kerja, myra decide balik kerja je nak tahu apa sebabnya*


terus myra cancel nak ambil EL.
balik tu kakak cerita, rupa-rupanya salah info.
biasalah adik-beradik sebelah mak ni memang minat menyampai-nyampai benda yang belum ada kesahihannya.
daripada makcik A ke makcik B ke makcik C
bila berita sampai ke makcik C bermula la drama. haha.
kesian makcik D n husband yg bergegas ke tempat kejadian
sebab rumah dorg dekat dgn rumah mangsa
bila mereka sampai je dirumah mangsa tgk rumah kosong tiada siapa
dorg pun ketuk rumah jiran sebelah rumah tu
jiran mangsa pun keluar
makcik D myra ni dgn nangis-nangis tanya la kat si jiran tu ..


makcik D : mana rosni? kenapa tak ada orang rumahnya? mana mayatnya dibawa? kesian anak-anaknya da jadi yatim piatu .. *sambil nangis*

jiran : *terpinga-pinga* kenapa kamu menangis? siapa yg mati? siapa pulak yg jadi yatim piatu ni?

makcik D : haaa .. sy dapat tahu yg adik ipar sy si rosni ni meninggal?

jiran : mana kamu dapat berita ni? bukan rosni yg meninggal .. dia pergi rumah org meninggal ..


lagi meraung la makcik D myra
sebab?? okay dia malu dgn si jiran td .. hehehehe ..
sudahnya dorg dapat jugak jumpa dgn makcik rosni aka si mangsa td
elok je terpacak depan rumah dorg ptg tu, sihat walafiat.
hahaha .. kami pun gelak tak ingat dunia da
macam mana la boleh salah info
haishh tula bila dgr cerita dari mulut ke mulut
lain jadinya ..
tak pasal-pasal family dari kedah yg da otw terpaksa patah balik
kami yg dari KL ni pun nasib baik tak otw lg .. huhu
orang yg betul-betul meninggal tu pulak memang kami tak kenal
hehehehehe ..
apa-apa pun al-fatihah buat si mati


# ni myra nak share khas buat family myra. lain kali dapatkan kesahihannya dulu ye. tak pasal-pasal mati hidup semula pulak! hehehehe ..  ='D

7 comments:

  1. kelakar pun ada....
    sedih pun ada..... sampai hati depa salah info....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula tak pasal2 je.. anwy thnx follow! :)

      Delete
  2. Replies
    1. yg myra tak dpt find out lg pasal cabut gigi tu.. hehe..
      agaknya gigi da sambung balik tu yg hidup balik kut! ahahahahha.. ;P

      Delete
  3. Agaknya menggelabah dgr pktaan mninggal... masing-masing dh confuse sape yg meninggal. Pdhal gi melawat umah org meninggal. :) *al-fatihah jugak untuk arwah yg sebenar*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe boleh jadi mcm tula.. mencemaskan btl at the 1st place.. bila tau salah, nak marah pun ada. last2 gelak tak ingat dunia.. ;D

      Delete
  4. adoi, bleh lak salah info? nk tergelak tp cm tak bleh. tp mcm nk tergelak jugak. msti sentap jugak mkcik tu..huhu

    ReplyDelete