October 11, 2012

I'm Begging You!! -Freckles-

 
 
wahai freckles, kenapa engkau sangat setia dengan wajahku ini?
engkau tahu yang aku tidak memerlukan engkau
dan kehadiranmu membuat aku sangat tertekan ..
nyahhh la engkau dari pipi mulusku ini!
engkau langsung tidak membuatku gembira, rasa sayang mahupun cinta terhadap engkau
pergilah .. pergilah ..
i'm begging u!  T.T
 
wah drama king sangat ..  =P
myra sedih la sebenarnya
tak tau nak buat macam mana dengan freckles ni
orang kata, biar pimples jangan freckles
sebab pimples senang nak hilang
kalau freckles ni sampai ke tua pun belum tentu hilang
since myra kecik lagi da ada freckles ni tapi tak la heavy
biasalah kecik-kecik dulu putih melepak
macam anak mat saleh ooo .. *memuji diri sendiri jap .. hehe
tapi memang kenyataan, muka myra macam tu
perasan tak sesetengah anak omputih yg peringkat umur 7 ke 15 tahun tu ada freckles?
dulu muka myra macam tula
tapi masuk peringkat remaja dia hilang pelan-pelan
 
lebih kurang macam ni la tapi bkn kat hidung kat pipi
 
sekarang ni tgk macam da naik balik
mungkin faktor umur jugak yg da meningkat dewasa ..
ni myra da mula tak senang duduk
takut melarat pulak freckles ni
 
risau jadi macam ni ..  -.-
 
ahh tak nak!!
 myra sampai menggoogle sana sini
akhirnya myra jumpa satu produk ni n rasa tertarik nak mencuba
siapa yang tau tentang produk ni ye, Beutskin Essence ?
ala produk yg ADIRA & ISMA AF amalkan sekarang
 
 
gambar adira sebelum dan selepas
 
no wonder la kulit dorg cantikkan??
tak tempek bedak pun takpe
tapi produk ni agak mahal ..  T.T
nak cantik apa salahnya
untuk suami jugak .. eh! silap bakal suami jugak ..
ngehngehngeh ..
tapi nak tanya sesiapa la yg pernah cuba produk ni
nak tanya adira, macam la kenal ye.. hehe
anyway, myra still jugak nak search
produk-produk lain yg boleh menghilangkan freckles ni
sesiapa yg ada suggestion sila kongsi ye
kalau boleh nak kulit ni bersih dari freckles
pimples memang tak nak hinggap pun
kadang-kadang je bila bulan penuh .. hehe
 
kalau boleh nak kulit macam ALIZEE ni
* dulu mr L nak ngorat myra dia ckp muka myra macam artis ni la
heuheuheu ..  =P
 
masa muda-muda kulit cantik le pun ..
da almost 8 years da kenal
tak ada pulak puji-pujian tu keluar dari mulut dia ..
sampai hati ..  T.T
okay! abaikan
yg penting misi nak menghilangkan freckles n menghindarinya
harus dilakukan secepat mungkin
kesian kat wajah yg vogue de vas ni
hehe .. okay da perasan lebih da ni!
sampai disini dulu ye ..
 
bye. assalamualaikum.
 

24 comments:

  1. myraaaaa mana adeeeeee!! na tgk muka myra bersih puteh gebu berdebu ade lahhhh!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgk tu tgk tu! siap ckp berdebu.. JERAGAT la na.. ni tempek bedak tak la nampak sgt.. cuba tak tempek, macam org sakit da.. :(

      Delete
  2. kwn kite baru try makan benda la beutskin tu
    nanti afta one month ke, ada prubahan lya update kt blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay! jgn lupa tag myra ye.. effect pengambilan tu yg nak tau sgt2.. takot effect dlm bdn yg tak nampak.. hopefully ok la kut BEUTSKIN ni.. :)

      Delete
  3. BEUTSKIN nie menjadi myra, ada lah few friends fie yang dah makan. Tapi jeragat memang susah hilang, seakan akan ada dalam darah kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula fie. myra risau sbb da sampai naik blkg bdn da ni. haishh. tu yg nak mencegah sblm tlambat. beutskin ni mcm myeluruhkan. utk st bdn. tu yg nak try..

      Delete
  4. Ada je produk utk menghilangkan... Cuma agak ambik masa. Sometimes kan tegok yg ade freckles ni pun sweet jugak, yg sikit2 tu. Ala2 rasa macam budak mix gitu :) *dulu penah jeles org yg ade freckles ni, dah msuk u baru tau benda tu tak berapa digemari*


    Suka jugak tengok pipi merah mcm pakai blusher dgn pimples kecik2 kat pipi. Mase kecik semua benda tak ade kt diri sendiri nmpk cantek. =_=

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula mmg amek ms. adoiii kna la bsbr. hehe. kadang mmg kena rasa sweet, cute sbb nak sedapkan hati je. tp hakikatnya mmg agak stress dgn freckles n pimples ni. klu melarat da org kt tak pandai jge muka pulak. tu yg sedih.. :(

      Delete
  5. eka rasa nak try jugak tapi agak mahal le plak.. hehehehe

    ReplyDelete
  6. kesiannye..xramai org kite yg kena mcm tu. susa jgk kn kalo mende tu kekal..sb panas eh?

    tkejot tgk pic adira dlu n skang. gile lah minah tu dulu2!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye kocix! maybe jugak sbb panas. tula malas nak pakai moisturizer.. padan muka kan..

      Delete
  7. beutskin tu mahal gedabak sgt. nak kahwin boleh lah makan. kan :) btw, nice belog. do follow me okey :)
    http://pappoypanda.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpe.. tq cik gojes.. will do! :)

      Delete
  8. sy pakai madu jer kt muka utk awet muda..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. madu? hmm tu lebih kpd masker muka kan? nak kulit nampak anjal.. bgs jugak.. mmg awet muda la.. hehe.. :D

      Delete
  9. Tak pernah kena benda macam nie. tapi, still kena jaga muka elok2

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang.. tgh muda2 ni kna jaga muka elok2.. rajin cuci n pakai pelembap.. tapi kemalasan tu kdang2 melampaui batas.. hehe.. :P

      Delete
  10. cuba try ubat ubatan zaman dulu dulu. hihi . tapi orang cakap , selalu nya benda begini ni hanya budak kacukan omputih je ada? ada kacukan ka? =='

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh xdela cik shasha. myra pun xtau nape bleh naik freckles ni. sbb kulit ni sensitive kut. hehe.

      Delete
  11. Salam, ala sket je takpe.. cam mat saleh.. cute pe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. ala, nak sedapkan hati myra jela tu. hikhik.. ;)

      Delete
  12. oh produk tu momoy dah cuba
    ada review di blog momoy. cuba dear baca

    http://www.momoy-blogirl.blogspot.com/2013/05/kesan-sne-beautskin-essence-pada-diri.html

    ReplyDelete