September 26, 2012

Myself & Hijab

when i wear Hijab ..
not bad right?
hehehehehhee..  ;P

to those friends and family, thank you for your encouragement!
so much much much ..  :)

i felt so nervous at the first place actually ..
first, worried if hati ni tak tetap
tiba-tiba taknak pakai tudung pulak ke
* tapi itu semua gangguan syaitan kan?
yg penting kena ikhlas n kuat!
second, worried if i can't face the situation when people see me
looks like i weird or "buang tabiat ke budak ni?" ..
but after a few days, i realized that
it's not an issue
this is my final decision
ya, myra ikhlas berhijab dan myra tak takut dgn apa yg akan diperkatakan
myra akui myra tidak la sebaik mana sebelum ni
tapi manusia mana ada yg sempurna
yg da lepas, biarlah berlalu
hari yg mendatang ni, myra usaha untuk buat yg terbaik
so, kawan-kawan
doakan yg terbaik buat myra ye ..
lotta loveeee ..  =)

September 23, 2012

A New Beginning

the dawn of a new day, the promise of a new beginning.


# bit nervous today!  =')

September 22, 2012

Kek Kukus Coklat Mamyra ;)

hyee. salam hujung minggu ..

hari ni myra cuti dan tak tahu nak buat apa ..
so mood nak update blog tiba-tiba dtg menyinggah .. hehe
tak seberapa menarik pun cerita kali ni
tapi menarik bg myra .. hehe

last 2 days office myra ada buat jamuan raya n harijadi
so, setiap staff wajib bawa makanan
tak kisah apa-apa pun
ada yg plan bawa kuih raya, rendang, nasi impit, kuah kacang, bihun sup dan macam-macam lagi
tapi yang best kina dia bawa dimsum .. yeay!
nak tahu myra bawa apa tak?
taraaaa ..

kek kukus coklat mamyra

ok nama kek tu anak buah myra yg bagi
tak habis-habis dia sebut 'ni kek mamyra'
thank you my mucuk-mucuk tissa ishwanda

ok proses nak buat ni senang je
rasanya ramai yg tahu
ala sekarang kan internet di hujung jari
nak resepi google je .. hehe
tapi yg myra buat ni resepi jiran sebelah rumah n kakak myra sendiri
diaorang geng tingkap
eh silap! duduk rumah flat so geng pintu
suka ketuk-ketuk
biasa la suri rumah .. haha ..
ok layankan gambar je ..

tepung, sukatan n kertas tu resipinya .. hehe

anyak bahan-bahan .. * abaikan budak kecik yg nak tumpang glemer tu! ngehngehngeh ..

hmm nampak sedapkan .. memang sedap pun!

siap untuk di kukus

time kukus ni kena bersabar sikit ye ..  ;)

akhir sekali proses buat topping coklat

dan bila siap jadi la macam gambar yg first-first tu
tabur coklat rice bg nampak meriah ok!
hehe ..
rasa puas bila da siap
the next day time jamuan tu kawan-kawan semua kata sedap
alhamdulillah ..
yeay! nanti ada masa nak buat kek lain pulak le ..
nak jadi bini orang ni kena la belajar ye tak ..
cuma kalau bekerja tu kena bahagi-bahagikan masa
kadang-kadang penat terus tak ada mood
tapi myra akan berusaha ok!
okay semua sampai sini dulu ye ..
bye.

September 15, 2012

Matta Fair!

asalammualaikum ..

ohh lama je rasa tak update blog ni .. macam la rajin pulak nak update ye? huhu ..  ;)
hari-hari myra berjalan seperti biasa
cuma ada beberapa perkara kebelakangan ni yang myra tak dapat nak elakkan
lepas satu satu musibah yang melanda
tapi apa pun myra harap myra dapat menghadapinya
walaupun hakikatnya sangat-sangat susah untuk menerimanya
bukan dek kerana kecewa ataupun tidak bersyukur
tapi kadang-kadang diri ini tak kuat ..
alhamdullilah bila terjadi sesuatu, kita dapat mematangkan diri ..
myra anggap ni takdir Allah dan perlu redha dgn ketentuanNya
dan selagi myra mampu berusaha myra akan mencuba sedaya upaya
insyaAllah semuanya baik-baik saja ..  :)
tak perlu la myra kongsikan kisah sedih ini
jom dgr cerita myra pada last weekend ..
 
ada sesiapa pergi ke MATTA FAIR baru-baru ni di PWTC?
perasan tak myra kat counter firefly? hehe .. *bajet artis kan semua org kenal ..  ;P
matta fair kali ni memang sgt memenatkan
tiga hari berturut-turut dari jam 8 pagi hingga 10 malam
pengsan mak nyah!! pheuwwww
before this kena attend jugak matta fair tapi tak la sepenat ini
first, penat tgk org yang berduyun-duyun masuk dalam hall (da macam kat masjid india time raya)
penat melayan customer
penat buat booking
penat promote pakej holiday (ckp berjam-jam sudahnya tak beli jugak)
perghhhh .. ramainya org tak ingat laaaa ..
day 1 ok lagi la lenguh-lenguh badan
day 2 rasa nak tercabut da kaki ni
day 3 memang pengsan habis!  o.0
anyway, pengalaman ni sangat best
meluaskan lagi skop kerja sebelum ni yang duk office menghadap pc n answer call
kali ni direct dgn passenger
macam-macam ragam .. myra yang meragam sebenarnya .. ngehngehngeh ..
dan yg syok banyak best deals! murah-murah je ..
pergi ke koh samui thailand 2 orang 3D2N + flight roundtrip + hotel = tak sampai 1k
untung la siapa yg rajin holiday
myra nak holiday tunggu kahwin dulu
baru best ada teman .. honeymoon selalu *gatai kan myra .. hehe  ;P
kalau da jadi laki bini apa salahnya .. ye tak ??
so, during matta fair ni firefly ada artis jemputan
siapa lagi kalau tak pelakon awan dania
scha alyahya
dan artis lain yg ada is rusdi ramli, elly mazlein n awal ashaari
terkejut myra tiba-tiba duduk sebelah kan .. tumpang glamor jap .. hehe ..



 
jeles mak! tgk dorg berdua ni .. sweet sgt ..
gambar dengan awal tak ada ..
sedih sebab tengah sibuk time tu ..  :'(
tapi apa-apa pun myra paling suka elly mazlein
she is adorable okay!
peramah gila .. mesra peminat la
scha pula macam kurang mesra sikit
maybe stress ramai sgt org time tu
kesian camera man baring-baring nak ambil picture dia
dia buat tak tahu main handphone je (lepas sesi autograf)
nasib baik husband dia awal tu handsome! ehh tetiba ..  ;P
heuheuheuheuheu ..
hmm ok la sampai sini jela
sesiapa yang nak tahu lebih lanjut apa MATTA tu boleh klik kat link diatas
tak reti myra nak cerita sgt
sorry ..  :P

September 04, 2012

Redoxon Vitamin C + Zinc

hye semua ..
did u remember i have told u about redoxon on the previous entry?
redoxon ni sangat bagus .. myra start ambil redoxon ni since 2009
antibodi myra ni bukan kuat mana pun
vitamin pun kurang
kalau diikutkan badan kita (dewasa) memerlukan sekurang-kurangnye 1000mg vitamin c sehari
jadi sesiapa yg tak makan buah tu boleh la ambil redoxon ni sebagai pengganti
same as me
jgn risau redoxon ni bkn macam supplement yg merapu-rapu tu ..
trust me k!  ;)
 
 
start a brand new day with redoxon in a tasty blackcurrant flavour .. its refreshing berries taste will tantalise your taste bud and perk u up in the morning ..

sumber google

 
each tablet contains 1,000mg of vitamin c and 10mg of zinc .. redoxon offers a high dose of vitamin c that helps to produce collagen that gives strength and structure to the skin to form a mechanical barrier ..

it also acts as an anti-oxidant to prevent damage to healthy tissues caused by free radicals that result from smoking or inhaling pollutants .. zinc helps the body cell to grow and form an effective mechanical barrier against germs ..
 
# better kalau anda ambil redoxon ni setiap pagi .. tapi myra just ambil bila rasa tak sedap badan macam nak demam, pening kepala, sakit perut .. confirm lega .. sebab nak ambil hari-hari tak lalu .. redoxon ni mahal jugak harganya .. 10 tablets lebih kurang RM18 kalau tak silap myra .. hehehe ..  ;P