September 04, 2012

Redoxon Vitamin C + Zinc

hye semua ..
did u remember i have told u about redoxon on the previous entry?
redoxon ni sangat bagus .. myra start ambil redoxon ni since 2009
antibodi myra ni bukan kuat mana pun
vitamin pun kurang
kalau diikutkan badan kita (dewasa) memerlukan sekurang-kurangnye 1000mg vitamin c sehari
jadi sesiapa yg tak makan buah tu boleh la ambil redoxon ni sebagai pengganti
same as me
jgn risau redoxon ni bkn macam supplement yg merapu-rapu tu ..
trust me k!  ;)
 
 
start a brand new day with redoxon in a tasty blackcurrant flavour .. its refreshing berries taste will tantalise your taste bud and perk u up in the morning ..

sumber google

 
each tablet contains 1,000mg of vitamin c and 10mg of zinc .. redoxon offers a high dose of vitamin c that helps to produce collagen that gives strength and structure to the skin to form a mechanical barrier ..

it also acts as an anti-oxidant to prevent damage to healthy tissues caused by free radicals that result from smoking or inhaling pollutants .. zinc helps the body cell to grow and form an effective mechanical barrier against germs ..
 
# better kalau anda ambil redoxon ni setiap pagi .. tapi myra just ambil bila rasa tak sedap badan macam nak demam, pening kepala, sakit perut .. confirm lega .. sebab nak ambil hari-hari tak lalu .. redoxon ni mahal jugak harganya .. 10 tablets lebih kurang RM18 kalau tak silap myra .. hehehe ..  ;P

8 comments:

  1. alaaa.. kalau untuk kesihatan,
    pejam mata la RM1.8 sekali makan pon,
    maybe kita buleh amik tiga hari sekali ker?

    atleast tak la rasa penat penat badan or.. selsema jer selalu kan :D

    first time ere sis, may be coming more :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup setuju jugak..
      dan pd yg berkemampuan, why not amek daily..
      its good for health..
      jgn ikut myra..
      myra just nak kongsi dgn semua..
      anyway thnx pocket.. nice to know u.. ;)

      Delete
  2. tumpang tanya, awak amik redoxon ni x de side effect kan. baru nak try guna :)

    ReplyDelete
  3. hi najihahfara.. jgn risau redoxon ni mmg xde side effect sbb more to vitamin c.. lbh kurang pengganti buah-buahan je.. sedap pn sedap.. :)

    ReplyDelete
  4. Saya dh try. Alhmdulillah ok n xda apa2 effect..
    lg 1 sapa2 yg ada mslah susah nk buang air besar ambk la redoxon ni. Dia jgk baik utk sistem perlawasan..;-)

    ReplyDelete
  5. I tengah cr review p[asal Redoxon. N coincidently found your Blog... N it was surprised when we share the same date for our anniversary... Today is 3rd Nov... Lets count till 23rd Nov... =D Add my FB https://www.facebook.com/izzati1812

    ReplyDelete
  6. I ingat nk try la. Tengok you all feed back semua ok ok

    ReplyDelete
  7. hai, good entry you have here. my boss bagi i this morning and i tak tahu redoxon ni apa, sebab baru first time jumpa. thanks !

    ReplyDelete